11 Ağustos 2011 Perşembe

Enes Gönenç - Joe E. Legend Röportajı

Öncelikle röportaj teklifimi geri çevirmediği için tecrübeli güreşçi Joe E. Legend'a teşekkür ederiz.

Enes Gönenç : Türk güreş seyircisi hakkında ne düşünüyorsun ?

Joe E. Legend : Türk seyirciler bence harika. Gürültücü, tutkulu ve bu işe kendilerini vermişler. Yaptığım işi daha eğlenceli kılıyorlar.

Enes Gönenç : Murat Bosporus, Batdal ve Soldier senin TPW'daki rakiplerindi. Hangisi daha zorluydu ?

Joe E. Legend : Uluslararası tecrübelerinden dolayı Murat Bosporus diyorum. TPW'da kemeri kazandı, bunun için yeterince iyi olmalı.

Enes Gönenç : Türk seyircilerin sana verdiği tepki inanılmaz. Özellikle şişe fırlatılması enteresan. Tabiki bunlar senin heel başarından kaynaklanıyor. Türkiye'de heel olarak güreşmek nasıl bir duygu ?

Joe E. Legend : Heel olmayı seviyorum ve çocukken güreş izlerken hep heel'ları severdim. Güreşçi olmaya karar verdiğimde hep yapmak istediğim şeydi.

Enes Gönenç : Amerikan ve Avrupalı güreş seyircisi arasındaki farklar neler ?

Joe E. Legend : İnternete göre değerlendirirsek pek fark yok. Ama gerçekte, Avrupa taraftarları...GERÇEK taraftarlardır. Amerikalıların patlayan flaşlar ve Hollywood mantığına karşın Avrupalılar daha bağlılar güreşe. Avrupalılar yetenekli insanları güreşirken izlemeyi istiyorlar.

Enes Gönenç : Neden Amerika veya Kanada'da güreşmek yerine kariyerini diğer ülkelerde, özellikle Avrupa'da sürdürmeyi seçtin ?

Joe E. Legend : Farklı olmayı seviyorum. Kuzey Amerika'da ben sadece Kuzey Amerikalı bir güreşçiyim. Avrupa'da ise egzotik bir yabancıyım!! (gülüyor) Artı, Almanya'da 3 yaşında ikiz oğullarım ve Alman bir eşim var. Sanırım Avrupa'da onların yanında bulunmak iyi fikir.

Enes Gönenç : Samimi olduğun arkadaşlarından Christian geçenlerde World Heavyweight Champion olmuştu. Ancak birkaç gün sonra Randy Orton'a kaybetmişti. Şimdi heel turn yaptı. Sence Christian heel olarak bu senaryoda tekrar çıkış gösterebilir mi ?

Joe E. Legend : Christian, heel yada face olmak için yeterli yeteneklere sahip. Seyircilerin, onun kemerini kaybetmesine verdiği tepki ile zaten seyircinin ne istediği belli oldu. Bence onun için babyface olarak devam etmek daha iyi olacaktı ama heel olarak ta kesinlikle iyi iş yapacaktır.

Enes Gönenç : Senin WWF'deki Just Joe karakterinin en sevdiğim segment'i Unforgiven 2000'deydi. Backstage'de The Rock ve Stone Cold'un konuşmasını bölüyordun ve ardından Stone Cold'dan dayak yiyordun. Peki sence bu işin en iyilerinden ikisiyle birlikte aynı segmentte olmak nasıl bir duyguydu ?

Joe E. Legend : İkisi de kamera arkasında çok iyi insanlar. O sadece, iki iyi insanla çekilmiş normal bir skeçti. Benim için sıradan bir çalışma günüydü.

Enes Gönenç : Edge, Rhyno ve Kevin Northcutt ile birlikte ayrı ayrı Tag Team Sampiyonluğun var. Hangisi senin için daha değerli ?

Joe E. Legend : Bir güreşçi için en önemli kemer elinde bulundurduğu kemerdir. Benim için "World Champion" pozisyonu daha önemli (9 tanesini elimde bulunduruyorum). Benim görevim ringde iyi olmak ve pazarlama olarak organizatörlere en iyisini vermek. Her gece en iyi performansımı sergilemeye çalışıyorum. Geçmiş, geçmişte kalmıştır. Ben şuana ve geleceğe bakmalıyım.

Enes Gönenç : Şimdiye kadarki en iyi maçın hangisiydi ?

Joe E. Legend : En iyisi 1999 Yazında Chi Chi Cruz ile Kuzey Sidney, Yeni İskoçya ve Kanada'da yaptığım maç serisiydi. Bu seriyi favorim olarak adlandırmaktan ÇOK gururluyum.

Enes Gönenç : Şimdiye kadarki rakiplerinden hangisi en zorluydu ?

Joe E. Legend : Şuana kadar birçok rakibim oldu. Murat Bosporus, Chi Chi Cruz, Edge, Christian, Rhyno, Raven, Steve Corino, Mikey Whiplash. Gerçekten uzun bir kariyerim var (19+ yıl). Birçok güreşçi ile birçok maç, bu rakiplerden birini seçmem diğerlerine haksızlık olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder