27 Ağustos 2011 Cumartesi

Şanssız Dominant Mark Henry

     Bahsettigimiz adam tam 180 kilo. Boyu ise 1.93. Bircogumuza gore dev bir adam bu. Kesinlikle irkci degilim ama boyle boyutlarda bir siyahi, beyazdan cok daha fazla korkutucu gorunuyor. Mark Henry suan Smackdown'in Main Eventer adaylarindan biri. Randy Orton'in World Heavyweight title'ina No 1 Contender. Bunu son yillarda ne kadar cok istedim bilen bilir. Mark Henry her zaman sempati duydugum superstarlardan biri olmustur. Ben ne kadar sempati duysam da o her zaman goz ardi edildi. Her zaman yanlis bir terim olabilir ama genelde bir parlayan bir dusen superstarlarda zirveye yarisiyor eski halterci Henry.

     Mark Henry'nin WWE kariyeri suan aktif bircok superstardan eski. Tam 15 yildir WWE'de guresen Mark Henry, kariyerinde sadece 2 kez kemer kazandi. Kazandi ? Pardon. 1999'da ki European Championship ona Jeff Jarrett tarafindan "hediye" edilmisti. Digeri ise Night of Champions 2008'de ECW Champion Kane ve Big Show'un bulundugu Super Heavyweight Triple Threat macta aldigi ECW sampiyonluguydu. Son yillarda cok etkili oldugunu kimse iddia edemez. Heel olarak izleyicinin benimsedigi Mark Henry, 2009'da RAW'a draft olarak Randy Orton'a karsi Gauntlet Match'de son adam olarak face turn yapmisti. O zamandan 2011'e kadar Mark Henry dominantlik beklenip en etkisiz olan adamlarin basini cekebilirdi. MVP ile takim olup kirmizi kirmizi takilan Henry gulucukler sacarak "Ben face'im beni sevin" tavirlari takiniyordu. Ring icinde anlik dominantliklari ise izleyiciyi tatmin etmiyordu. Henry o kadar antipatik olmustu ki artik ben bile onu izlemekten, gormekten hoslanmiyordum. 2009'da gittigim bir RAW'da onumde dikilip kirmizi kiyafetleriyle siritmasi sinirime dokunuyordu. Bundan once de Sexual Chocolate gimmick'i ile face olmustu. Face olmak Mark Henry'e yakismiyor. Bazi superstarlara yakismaz, yani olmaz oyle iyi cocuk halleri. Mark Henry'nin suphesiz WWE'deki ilk buyuk aktifligi Nation of Domination ile oldu. The Rock, Farooq gibi buyuk isimler ile birlikte ayni stable'da bulunma onuruna kavustu. 

     Sexual Chocolate ve devaminda ki birkac gimmick'i tamamen rencide edici, utanc verici tiplere soktu Mark Henry'i. Mark Henry'de aradigini bulamayan WWE, onu altyapilari sayacagimiz OVW'e yolladi. Orada pismekte olan Henry farkli bir aksiyon aradi ve Arnold Strongman Classic'e katildi. Dunya'nin en guclu adamlarinin toplandigi bu yarismanin ilki duzenleniyordu ve Mark Henry rakiplerini alt etmeyi basarip gureste World's Strongest Man ismini aliyordu. Eger bu yarismayi izlerseniz Mark Henry'nin bir WWE gurescisinden, gercek manada cok daha guclu oldugunu goreceksiniz. Halterde bir Olimpiyat madalyasi kazanamasa da Dunya'nin sayili en guclu adamlarindan biri olmayi basariyordu. Bu basaridan sonra Mark Henry ne yaptiysa basina hep sakatlik problemleri geldi. 2006'nin baslarinda ilk defa World Champion olma sansina cok yaklasmisti ki Kurt Angle hayallerini yikan isim oldu. Ayni sene Mark Henry iyice aktif olmaya baslamisti. Daha buyuk isimler ile maclar yapiyordu. Bunlarin en buyugu ve sanirim tum kariyerinin en buyugu olarak adlandirabilecegimiz, The Undertaker ile WrestleMania 22'de yaptigi Casket Match'di. WrestleMania serisini Henry'e de bozdurmayan Undertaker yoluna devam etti. Ayni sene World Heavyweight Champion Rey Mysterio'yu kemersiz bir macta yenmeyi basardi. Ardindan Kurt Angle ile bir sure feud'a girdi. Batista ile de munakasa yasadiktan sonra sakatlanarak bir sure ara verdi.

     Geri geldiginde ise buyuk birsey yapmisti. The Undertaker vs Batista'nin Steel Cage macinin ardindan sampiyon Undertaker'a saldirip Edge'in Money in the Bank kontratini kullanmasini sagladi. Sonunda ne mi oldu ? Edge yeni World Heavyweight Champion. Daha sonralari Kane, The Undertaker gibi isimlerle feud'a girdi ve eline yine birsey gecmedi. 2008'de ECW'ya geldi ve direkt push alarak ilk PPV'de ECW Champion olup ilk basarisini elde etti. 2. kemerini neredeyse 10 yil sonra kazanmisti. 2009'da WrestleMania 25'te Money in the Bank'e katilmis ancak eli bos donmustur. Yine ayni sene klasik olarak Draft'in bir parcasi olup RAW'a geldi. RAW'a geldigi gun Evan Bourne ve Jack Swagger ile birlikte Gauntlet Match'de Randy Orton'in rakibi oluyordu. Son rakibi Henry'di. Henry guresmek istemedigini degisik bir dille soyleyip ring kenarina geldi. Hakem sayarken seyirciler boo cekiyordu. Birden Henry, hakemin elini kavradi ve sevecen bir ifade ile hayir isareti cekti. Henry uzun yillar sonra ilk defa face oluyordu. Bu tabiki amacsiz ve basarisiz bir doneme girdiginin gostergesiydi. Face olarak MVP ile tag team olup basari yakalayamadilar ama renk kattilar diyebiliriz bir sureligine. Ardindan NXT'de gorundu Pro olarak. Bu vasat zamanlardan sonra 2011 yilinda Draft ile Smackdown'a gecti.

     Artik draftlarda onun yer degistirmesi alisilagelmis birseydi. Smackdown'a gecti mavi t-shirt'u giydi. Sevimli duruyordu acikcasi. Draft gecesi ciktigi 3vs3 macta takim arkadaslari John Cena ve Christian'a saldirarak tekrar ozlenen ve beklenen heel Mark Henry oluverdi. Yalniz bu sefer bir fark vardi. Henry yillardir kilolari ile problem yasamisti. Artik inanilmaz bir diyete girmis ve calismalarini artirmisti. Gun gectikce daha cok kilo veriyor ve ringde daha aktiflesiyordu. Ayni Henry'nin bir sene onceki maci ile suanki bir macini izlerseniz farki kolaylikla algilarsiniz. Mark Henry artik cok daha aktif ve hizliydi. No 1 Contender olacakmis gibi bir hava verse de oyle olmadi. Derken, Mark Henry 2011'in en iyi pushlarindan birini aldi. Oncelikle World's Greates Athlete Big Show'u kelimenin tam anlami ile yok etti. Ardindan ayni sekilde Kane'i hastaneye yolladi. Daha sonra ise Vladimir Kozlov'u. WWE'nin en dominant gucu olmayi tekrar basardi ve bu sefer kemer sansi kariyerinin hicbir aninda olmadigi kadar fazla. Uzerinden harika promolar cevrildi. Etrafi dagatti. Steel Cage'i parcaladi. WWE calisanlarini hirpaladi. Ozledigim Henry'e sonunda kavustum. Dominant Henry en son Sheamus ile SummerSlam'de kapisti ve count-out ile maci almayi basardi. Tipik, heel'larin yaptigi gibi firsatcilik ile count-out'la degil tamamen kendi gucu ile Sheamus'i bariyerlere gomerek maci kazandi. Henry, Smackdown'in kuskusuz suanki en dominant adami. En son Smackdown'da ise Sheamus'a yenilmesine ragmen mac sonunda yine ustun gelmeyi bildi. Karsi konulamaz bir guc olarak yoluna tam gaz devam eden Henry'nin siradaki rakibi World Heavyweight Champion Randy Orton.

     Eger kemeri almayi basarirsa, WWE'nin son zamanlarda gordugu en dominant sampiyonlardan biri olmus olacak. Artik farkli sampiyonlar gormek isteyen seyirciler sanirim bunun olmasini isteyebilir. WWE'nin en tecrubeli isimlerinden biri olmasina ragmen simdiye kadar sadece 2 kemer kazanabilip yazinin basliginin boyle olmasina neden oldu Henry. Sanirim artik vakit, Domination vakti!

3 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim Enes abi.

    YanıtlaSil
  2. Kemere ulaşır inşallah.Arnold Strongman Classic 2002'yi izledikten sonra gerçekten Mark Henry'nin normal bir insandan kat kat daha güçlü olduğu anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  3. mark henry müthiş bir push aldı ve bu pushunu whc ile taçlandıracaktır kesinlikle

    YanıtlaSil