7 Ağustos 2011 Pazar

Smackdown Tarihinin En iyi Maçı

     Gorkemli maclari PPV'lerde gormeye aliskiniz. Smackdown, RAW gibi haftalik siradan show'larda ise bu tip maclari pek goremeyiz. Bahsedecegim mac oyle boyle bir mac degil. Kisisel gorusum olarak Smackdown tarihinin en iyi maci. "Smackdown tarihinin en iyi maci Brock Lesnar vs Kurt Angle - Iron Man Match'tir" diye bilgi arenalari gibi abidik gubidik sayfalara konu olabilirim. Smackdown tarihinde bircok mukemmel maca sahit olduk. Bu maclar ne kadar kaliteli olsa da kemerin el degismesi nadir olur. U.S. ve Intercontinental title degisebilir ama WWE ve World Heavyweight gibi kemerlerin degismesi pek mumkun degildir. Eger degisirse de o mac genelde izleyiciye zevk verir. Iste yavastan yolunu yaptigim bu mac 2003 yilinda WWE champion Kurt Angle ile Brock Lesnar arasinda oldu.

     2002 ve 2003 yilina damgasini suphesiz vuran bu ikilinin siradan bir Smackdown show'unda 60 min. Iron Man Match'e ciktigini dusunun. Ayrica ucunda Angle'in WWE Championship kemeri var. Angle ve Lesnar'in 2002-2003 yillarina damga vurdugunu kazandiklari oduller ile gosterebilirim. Pro Wrestling dunyasinin en kaliteli 2 kaynaginin verdigi oduller bunlar. Pro Wrestling Illustrated ile baslayip, Wrestling Observer Newsletter ile bitirelim ;

Pro Wrestling Illustrated Odulleri ;
2002 - Yilin Gurescisi : Brock Lesnar
2002 - Yilin En Cok Gelisme Gostern Gurescisi : Brock Lesnar
2003 - Yilin Gurescisi : Kurt Angle
2003 - Yilin Maci : Angle vs Lesnar - 60 min. Iron Man Match
2003 - Yilin Feud'u : Brock Lesnar vs Kurt Angle
2003 - Yilin En Populer Gurescisi : Kurt Angle
2003 - Yilin En iyi Geri Gelisi : Kurt Angle
2003 - PWI Best 500'de 1 numara : Brock Lesnar

Wrestling Observer Newsletter Odulleri ;
2002 - Yilin Gurescisi : Kurt Angle
2002 - Yilin En Teknik Gurescisi : Kurt Angle
2002 - Yilin En Cok Gelisme Gosteren Gurescisi : Brock Lesnar
2002 - Yilin Roportajlarda En iyisi : Kurt Angle
2002 - Okuyucularin Favorisi : Kurt Angle
2002 - Yilin En iyi Hareketi : Brock Lesnar - F5
2003 - Yilin Feud'u : Brock Lesnar vs Kurt Angle
2003 - Yilin En iyi Brawler'i : Brock Lesnar
2003 - Yilin En Goze Carpan Gurescisi : Kurt Angle
2003 - Yilin En Cok Gelisme Gosteren Gurescisi : Brock Lesnar
2003 - Okuyucularin Favorisi : Kurt Angle

     Boyle harika 2 sene geciren bu gurescilerin feud'u da dudak ucuklatan cinstendi. Yeri geldiginde Unleash, yeri geldiginde komik olan bu feud'un en buyuk maciydi 60 min. Iron Man Match. Daha once WrestleMania 19'da ki guzel maci Brock Lesnar kazanmis ve WWE Champion olmustu. Ardindan aylar sonra ikilinin yolu tekrar kesismis ve Vengeance'da Big Show'un da icinde oldugu Triple Threat macta Kurt Angle kemeri Lesnar'dan geri alan isim olmustu. Ardindan SummerSlam'de birkez daha karsilasan bu ikilinin macinda kemer el degistirmedi. Bundan sonraki maclari ise Smackdown'da olacakti. Iste geldik Smackdown tarihinin en iyi macina. Brock Lesnar genc ve agresif bir grafik ciziyor. Ne kadar basarili oldugu konusunda tartismak bile sacma olur. Kurt Angle ise geldigi yildan o zamana adindan en cok soz ettiren gurescilerden biriydi. Hele ki o zamanlar tamamen en ust seviye adamlardan biri olmustu. Bu ikilinin feud'unun patlama noktasina bir 60 min. Iron Man match koymakta harika bir secim olmus, bu yuzden booker ekibini tebrik ediyorum. Macin baslarinda Brock Lesnar, Powerhouse oldugunu birkez daha gosteriyordu bizlere. Oyuncak gibi Angle'i bir o yana bir bu yana firlatip ustunlugu eline almisti Lesnar. Macta Lesnar sinsi hareketler ile rakibini yoruyor ve seyirciden bol miktarda "boo" aliyordu. Lesnar her ne kadar ustunmus gibi gorunse de Kurt Angle bir sekilde onu ring disina yollamayi basariyordu. Angle artik ustunlugu eline almisken, Lesnar kendine hakim olamayip steel chair ile rakibine vurarak DQ olmasina neden oldu. Bu sekilde Angle 1-0 one geciyordu. Angle darbenin etkisiyle yerdeyken sadece 2 dk. sonra Brock Lesnar F-5 yaparak durumu 1-1'e getirdi.

     Bundan da sadece 1,5 dk sonra Angle'a kendi hareketini tattiran Lesnar, Ankle Lock ile durumu 1-2 yapiyordu. Bu hizli skorlardan sonra mac bir sure ortada devam ediyordu. Macin 20. dk'sinda Lesnar ring disinda Angle'a F-5 cekiyor ve count-out ile 3. skorunu elde edip durumu 1-3'e getiriyordu. Kurt Angle bir sure daha darbe aldiktan sonra hizli bir counter ile Angle Slam yapmayi basariyor ve pin ile durumu 2-3 yapiyordu. Simdi ustunluk kurma sirasi Angle'daydi. Bir sure sonra Brock Lesnar yanlislikla hakeme Clothesline cekiyordu. Hemen ardindan Angle, Angle Slam ile pin deniyor ve 3 sn.yi gecmesine ragmen skor elde edemiyordu. Hakem hala yerde oldugundan sayamadi. Uzun sure yerde yatan hakem macin gidisatina etki etmeye basliyordu. Lesnar low blow ve eline aldigi kemer ile Angle'a kural disi darbeler indiriyordu. Kemer ile Angle'i etkisiz hale getirdikten sonra hakemi kendine getirip pin deniyen Lesnar amacina ulasip durumu 2-4 yapiyordu. Bundan sonra ring disinda devam eden macin ustunlugunu Angle ele almaya basladi. Ring icine girildiginde ise Angle yine etkin olan tarafti ama bir turlu pin edemiyordu rakibini. Mac extreme'lesmeye baslamis, Lesnar ring basamagini eline almisti. Bu sefer Angle ustun gelmis ve basamagi Lesnar'in elinden kurtarmisti. Reklam arasinda Brock Lesnar coktan durumu 2-5'e getirmisti. Macin artik son 15 dk'sina gelindiginde Kurt Angle iyice aktif olmaya baslamisti. Maci kazanmasi icin bundan baska caresi yoktu cunku butun oklar Lesnar'i gosteriyordu.

     Dedigim gibi de oldu ve Angle gucunu gostermeye basladi. Ring disi ve icinde Lesnar'a ne kadar yuklense de Lesnar bir F-5 cekmeyi daha basarmisti. Bu sefer Angle pin olmadi. Lesnar sinirlenerek Shooting Star Press yapmayi denerken Angle hizla gelip turnbuckle uzerinden suplex yapmayi basariyordu. Pin'in ardindan macin bitimine 10 dk kala durum 3-5 oluyordu. Artik Lesnar dizginleri tamamen eline almisti. Dakikalar ilerliyor mac gittikce Lesnar'a geliyordu. Kurt Angle bunun farkindaydi ve hem kendini hem de seyircileri atesliyordu. Lesnar'in pin denemelerini bosa cikartan Angle maci kazanmaya konsantre olmustu iyice. Son 5 dk. kala Angle Lock yapan Angle, Lesnar'i submit etmeyi basarip skoru 4-5 yapiyordu. Kurt Angle tum gucuyle yukleniyor ve garip garip submission'lar deniyordu durumu esitlemek icin. Elinden gelenin en iyisini yapiyordu. Ring disinda bile Angle, Angle Lock'lara devam ediyordu. Dakikalar iyice azalmisti ve Lesnar, Angle'in elinde oyuncaga donmustu. Angle ardi ardina yaptigi German Suplex'ler ile durumu esitlemeye cok yaklasti. Bitime 35 sn. kala Lesnar, cirkefligini ortaya koyup Angle'a low blow yapip devre disi birakiyordu... O da ne!! Angle birden ayaga kalkip tekrar Angle Lock yapiyor. Bu sefer yerlere yatip tamamen kendini zorluyordu. 5..4..3..2..1..!! Brock Lesnar pes etti mi ? Hayir.. Lesnar dayandi ve 4-5 ile maci kazanmayi basararak yeni WWE Champion oldu.

     Iste Smackdown tarihinin en iyi maci olmakla kalmayip, bence en iyi Iron Man match olma ozelligini de tasiyan bu harika mac bu sekilde sonlaniyordu. Brock Lesnar ustunlugunu Angle'a kabul ettiriyor ve adini tarihe yaziyordu. Aslinda her ikisi de gosterdikleri kaliteli mac ile gonullerde taht kurmustu. Bu mactan sonra gelen Iron Man maclar her ne kadar guzel gecmisse de ayni tadi vermedi. Angle ve Lesnar'a umarim bir kat daha saygi duymussunuzdur.

4 yorum:

  1. Bu feudu öve öve bitiremezler zaten.Tabi övülmeyide hak eden maçlar çıkarttılar.Bilmediklerim vardı tabikide herkes gibi.Buradan öğrenmiş oldum.Sonda dediğin gibi, bu iki güreşçileri bir kat daha saygı duydum.

    YanıtlaSil
  2. Angle'da Lesnar'da saygı duyduğum güreşçilerdir.Zaten Iron Man maçları muhteşem olur.Hele böyle bir ikili yeniden kapışsa çok iyi iş çıkarırlar.SD ve Raw şovları eskisi kadar güzel olamıyor.Şimdi ki Main Event'lar da Iron Man maçlarını göremiyoruz.PPV'ler de bile Iron Man maçlarını izleyemiyoruz.Keşke yeniden PPV'lerde veya SD,Raw şovlarında böyle nefes kesici maçları izleyebilsek.Tarihte daha bir sürü güzel maç çıkartan böyle ikililer var fakat hiçbiri bence bu ikilinin çıkardığı feud kadar olamaz.

    YanıtlaSil
  3. Ah eski zamanlar ah cok güzel maclar cıkıyordu şimdi öylemi smackdown genclere kaldı Christian Randy gibi bi kac isim var önemli RAW biraz heyecanlı geciyor ama yinede sıktıgı taraflar var ama TNA gercekten süper bir cok highflying hareket extreme herşey var normal macta World Title bile degişebiliyor.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten Çok Güzel Bir Feud idi.Lesnar VS. Kurt angle.

    YanıtlaSil