6 Ağustos 2011 Cumartesi

The Rock vs John Cena'nın Önemi

     The Rock vs John Cena! Kulaga aslinda inanilmaz hos geliyor degil mi ? Yine mi John Cena diyenleri duyar gibiyim. Burada olaya daha objektif bakacagiz. WWE son yillarda buyuk bir dusus icerisinde. Son zamanlarda yapilan harika hamleleri saymayarak bunu soyluyorum. PG'den iyice bunalmaya basladigimiz anlarda WrestleMania 27'ye host olarak gelen The Rock bizi birden umutlandirdi. Geldigi gibi PG'ye aykiri laflar eden Rock, uzun zamandir bu tip laflar duymadigimizdan dolayi bizleri cok sasirtti. Onunla baslayip bu zamana kadar gelen 5 ayda bircok argo kelime, kufur duyduk. The Rock bunlarin baslangicini yaptigi icin ona minnet duyuyoruz.

     Simdi gecelim kim bu iki adam. John Cena'dan baslayalim. John Cena 21. yuzyilin en iyi gurescilerinden biri. Geldigi 2002 yilindan bugune dek WWE'nin en basarili ismi diyebiliriz. 9 yilda 11 ana kemer kazanan John Cena'nin sevenleri kadar sevmeyenleri de cok fazla. John Cena'nin seyirci kitlesi genelde, son zamanlarda iyice yas kesimi kuculen WWE'nin cocuk ve ergen kizlarindan olusuyor. En cok elestirilen superstarlardan biri. Gures yetenegi begenilmese de mikrofon yetenegi ve seyircileri ayaga kaldirma potansiyelini goz ardi edemeyiz. WWE'nin en buyuklerini yenip en buyugu olmayi basardi. Bu devrin, PG ERA'nin en iyi adami diyebiliriz. Diger koseye, The Rock'a gecelim. The Rock, Attitude Era'nin Stone Cold ile birlikte en buyuk superstari. Hangisi daha iyi konusu tartisilir ama The Rock'in konumunu tartismamak lazim. Dwayne Johnson'in aktif 7 yillik gures kariyerinde 9 ana kemer kazandigini unutmamak lazim. Ne kadar basarili oldugunu bunu belirterek bile soylemek mumkun. The Rock'i, The Rock yapan, inanilmaz ve bana gore gelmis gecmis en iyisi oldugu mikrofon yetenegi. Mikrofonda en iyisi ve role harika giriyor. Zaten aktor olmasini saglayanda tam bu yetenekleriydi. The Rock'i elestirenler sadece guresi birakip aktorluge tamamen gecmesini yediremiyorlar. Onun yerinde ben olsam bunca basari ve adimi en iyilere yazdirmisken karsima cikan ve cok daha fazla para kazanmami saglayacak bu ise tabiki baslardim. The Rock'ta bir devrin adami.

     Sonuc olarak iki buyuk devrin iki buyuk adami karsi karsiya gelecek. Bu herhangi bir fantezi eslesmesi olan  Big Show vs Andre the Giant'dan cok daha buyuk oldugu kesin. Son zamanlardaki CM Punk vs Stone Cold eslesmesi gibi bu eslesme de cok buyuk reyting alacaktir. Diger eslesmeden ziyade bu eslesme gerceklesecek.  1 yil onceden bunu vaad etmek her babayigidin harci degil. Buyuk bir beklenti olusturdular ve muhtemel bir iptal edilmesi olayinda izleyiciler ayaklanacaktir. Bunun olmasina imkan tanimamak icin John Cena'yi mumkun oldugunca daha az aksiyonlu maclara sokabilirler. The Rock ise zaten antrenmanlarina duzenli devam ediyor. Bu ikilinin ringdisi rekabeti yillardir biliniyor. Yada rekabetin alt yapisinin yapildigi biliniyor diyeyim. WrestleMania 28'de iki devrin (Attitude Era vs PG Era diyebiliriz) carpismasini izleyecegiz. Beklentiye gore gelmis gecmis en iyi maclardan biri olmasi zorunlu. WWE'nin yukselen grafigine bakarsak ta bunu artik basarabileceklerine inaniyorum. Peki kim ustun gelebilir ? John Cena eger maci kazanirsa bir devri kapatmis olacak. Bu da cok buyuk bir olay olur ve John Cena tum zamanlarin en iyi superstari olabilme yolunda buyuk bir adim atmis olur. The Rock kazanir ise, eski devrin hala ayakta oldugunu ve hala en iyi olabilecegini gostermis olacak. Cena yada Rock, kim kazanirsa kazansin muazzam bir maca sahit olacagiz.

8 yorum:

  1. Ben Cena kazanacaktır diyorum.Ama tabi, The Rock gibi bir güreşiyide ezdirirler mi ? Bilemem..Gerçekten ilginç ve güzel bir Wrestlemania bizleri bekliyor.Konumuzla alakalı değil ama, SCSA ve Punk maçı olursa.2 mükemmel maçı izlemek..

    YanıtlaSil
  2. Bence The Rock Kazanır.O bir Efsane O Bir Şampiyon O insanların Şampiyonu John Cena ise Çocukların
    Şampiyonu Bence WM 28 The rock In Sevinçleri İçinde Kapancak Ben Bu maçta The Rock ı Destekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Cena sıktı artık!!!JBL gibi bir adam kemeri 1yıl elinde tuttu.Sonra Cena diye bi çaylak gelip kemeri ondan aldı...WWE The Rock'ı ezdirmez gibi gelio...

    YanıtlaSil
  4. Bu maçın kazananı umarım Rock olur.Aslında Cena'ya verilen rolleri değiştirseler daha iyi olur.Yani Cena'yı bir heel yapsalar diyorum.Ama adam facebook sayfasında beğeni rekorları kırmakta.Mesela Cena'yı heel yapsalar bu beğeniler düşer ve onun hayranları azalır.WWE bundan korktuğu için Cena'yı heel yapamıyor.Bu maça daha var ama Rock'ın kazanmasını isterim.

    YanıtlaSil
  5. Argo kelime duyunca güzelmi oluo show ? Çok saçma.

    YanıtlaSil
  6. @Murat Arif Celik - Argo kelime duyunca evet show guzel oluyor. Ayrica benim yazida kastettigim sadece argo olarak degil genel olarak PG'ye zit hareketler.

    YanıtlaSil
  7. Bu maçı bu kadar büyütselerde bu maç tek bir WrestleMania için olmaz. Yani demek istediğim haberlerle birlikte çıktığı gibi WM'dan önce bir Rock vs Cena görebiliriz. O maçı Rock kazanacaktır, WrestleMania'da ise Cena kazanıp bir devrin bittiğini diğer devrin başladığını resmen kanıtlamış gibi olacaktır.

    YanıtlaSil
  8. Bu maçta kazanan Cena olacaktır. Çünkü Cena, şu anda WWE'nin yüzü. The Rock ise sinema için WWE'yi bırakmış ama önemli işler yapmış birisi. Ama bu maçta Cena kazanacaktır ve de onu artık efsane olma yolunda adımlardan ilkini bu maçı kazanmakla atacaktır. Güzel promolar izleyeceğimiz kesin. Umarım Cena, ring içinde normaldekinin aksine MITB 2011'de ki gibi iyi bir performans sergiler. Ama bu maç WM'nın ME maçı olacak ama SCSA vs Punk maçı benim için mükemmel olurdu. Tabi SCSA'nin güreşecek durumu olmadığı için bu maç şimdilik epey zor gözüküyor. Yazı için eline sağlık.

    YanıtlaSil