11 Ağustos 2011 Perşembe

Made in Canada! - En iyi Kanadalılar (Bret Hart)

Pro Wrestling dunyasina bircok deger kazandirmis yegane ulkelerden biridir Kanada. Kendisi de Kanadali olan Joe E. Legend'in, roportajimda kullandigi gibi The Great Nation Canada'dan cikan en buyuk gurescilerin birkacina goz atacagiz.

Bret "The Hitman" Hart

     Sanirim gures seyircilerinden olusan bir topluluga, "En iyi Kanadali guresci kim ?" diye sorsaniz, bircogundan alacaginiz yanit Bret Hart olurdu. Meshur Hart Family'nin en populer ve gures tarihine en buyuk etkiyi birakmis uyesi Bret Hart, babasi Stu Hart'in promotion'i Stampede Wrestling'de bu yolda ilk buyuk adimi atmis oldu. Ardindan Dunya'nin en buyuk gures ulkelerinden Japonya'da guresti. Japonya'da iyice pistikten sonra 1984 senesinde kariyerinin en iyi zamaninlarini gecirecegi WWF'e geldi. WWF'de ilk buyuk adimi Jimmy Hart'in menajerligini yaptigi ve akrabasi Jim Neidhart ile birlikte gurestikleri The Hart Foundation ile atti. Bret Hart, The Hart Foundation ile 2 kez World Tag Team Championship kazandi. Hart Foundation ile yola devam ederken diger yandan da single kariyeri icin buyuk adimlar da atiyordu. Bret Hart artik adim adim daha buyuk bir guresci oluyordu. 1991 yili Bret Hart icin cok onemliydi. Suan pek onemi kalmayan ancak gecmiste buyuk gurescilerin onu elde etmek icin buyuk kapismalara girdigi Intercontinental kemerini ilk defa kazaniyordu Bret. SummerSlam 1991'de Mr. Perfect ile belki de SummerSlam tarihinin en iyi macini yapip kemere uzanmisti. Hemen ardindan King of the Ring turnuvasini kazaniyordu.

     1992 yili ise Bret Hart'in uzanabilecegi en iyi noktaya ilk uzandigi yildi. Ilk once tekrar Intercontinental Champion oluyordu ardindan ise Ekim ayinda WWF Championship'i kariyerinde ilk kez kazaniyordu. 6 ay kadar kemeri elinde tasidiktan sonra bir diger efsane olan Yokozuna'ya WrestleMania 9'da kaybetti ve sampiyonlugu sona erdi. Ayni gece kemer Hulk Hogan'a gecti. Kemeri kaybetmesine ragmen 1993 yilinda King of the Ring'i tekrar kazanarak 2 yil ust uste bu turnuvayi kazanan tek guresci oluyordu. Ayni sene yilin gurescisi odulunu kazanan Bret Hart artik kariyerinin zirve noktalarina geldiginin farkindaydi. 1994 yilinin daha henuz basinda Royal Rumble'i kazanarak yine bomba gibi basliyordu Bret Hart. Aslinda Lex Luger ile cifte kazanani vardi o seneki Royal Rumble'in. O senenin WrestleMania'si olan WrestleMania 10'da Yokozuna'yi, Main Event'te yenerek 2. kez WWF Champion oluyordu. Bir sonraki sene Survivor Series'te 3. kez WWF Champion oluyordu. 4 ay sonra WrestleMania 12'de onu yenen guresci, gelmis gecmis en buyuk feud'lardan birine birlikte imza atacaklari Shawn Michaels'di. Bu harika 60 min. Iron Man Match uzatmalara gitmis ve orada kaybetmisti Bret. Onemli bir bilgi olarak, bu Iron Man match, WWF/E tarihinin bu turde yapilan ilk maci olmustu.

     Bu olanlardan 1 yil sonra Shawn Michaels'in birkez daha kazandigi kemer vacant olacak ve Bret Hart 4. kez bu kemeri kazanacakti. Her zaman basariya ac Bret, The Undertaker, Stone Cold ve Vader'i four-way bir macta yenmeyi basarip ta kemere ulasmisti. Kemer 1 gece sonra Sycho Sid'e gecti. Ondan sonraki kemer sahibi The Undertaker ile SummerSlam 1997'de karsilasiyordu Bret Hart. Bu WWF Championship macinin onemi buyuktu. Eger Bret Hart kemeri kazanamazsa bir daha Amerika'da guresemeyecekti. Hakemin Shawn Michaels oldugu bu dev macta 5. kez WWF Championship olmayi basariyordu Bret Hart. Bu onun son WWF kemeriydi ancak son sampiyonluk maci degildi. Iste o dillere destan, dev Montreal Screwjob icin Survivor Series'e gidiyoruz. Sampiyon Bret Hart, no 1 contender Shawn Michaels. Bret Hart ile iliskisinin oldukca karmasiklastigi ve artik birseylerin olacaginin sinyallerini veren Vince McMahon inanilmaz birseye imza atiyordu. Mac normal sekilde devam ederken Shawn Michaels, Bret Hart'a Sharpshooter bagliyor ama ortada birsey yokken hakem Earl Hebner maci submission olarak HBK'e veriyordu. Hemen ardindan hakem ve Shawn Michaels ringi terkediyordu. Ring disinda bulunan ve olaylarin keyfini icinden suren Vince McMahon'in suratina koca bir tukurugu yolluyordu Bret Hart. Bu feud, kardesi Owen Hart ile olan feud'unu sollayip, Bret Hart'in en iyi feud'u oluyordu.

Montreal Screwjob ile ilgili ayrintili bilgi icin : http://www.progures.net/makaleler/5-gures-makaleleri/319-pro-wrestling-incidents-boeluem-1-montreal-screwjob.htm#axzz1Ue6wd4OF

     Bu olaydan sonra WWF'den ayrilip WCW'nun yolunu tutan Bret Hart burada 3 sene gecirdi. WCW'da gecirdigi bu 3 sene boyunca basarisini devam ettirmeyi hep basardi. 4 kez United States Heavyweight, 1 kez Goldberg ile World Tag Team Championship, 2 kez de WCW World Heavyweight Championship kazanan Bret Hart kalitesini burada da gosterdi. WCW'dan sonra 2006 yilinda WWE Hall of Fame'e giren Bret Hart, Vince ile aralarindaki baglarin cok ta ucurum derecesinde olmadigini gosterdi. Bundan yillar sonra 2010'da Bret Hart 13 yil aradan sonra ilk defa WWE'de ringe cikiyordu. Shawn Michaels ile deyim yerindeyse helallesen Bret Hart'i, Vince McMahon birkez daha satiyordu. Vince McMahon ile feud'a giren Bret Hart, WrestleMania 26'da ailesinin de destegiyle galip geliyordu. Ardindan The Miz'i yenip U.S. Champion olan Bret Hart boylece son kemerine de ulasmis oluyordu. Daha sonra 1 aylik bir RAW GM'likten sonra John Cena'nin SummerSlam'de Nexus'a karsi cikardigi takimda yer aldi. Bunlardan sonra pek aktif olmayan Bret Hart'in WWE kontrati da bitiyordu. Boyle harika bir kariyere sahip Bret Hart, En iyi Kanadalilar yazimin ilk gurescisi olmayi basardi.

DEVAMI GELECEK!!.. Diger en iyi Kanadali Guresciler eklenecektir..

2 yorum:

  1. bu kanadalıların içinde divalarda varmı örn:Natalya

    YanıtlaSil
  2. Zaten 3 isim sayıcak olursak bence Christian , Edge , Bret hart en iyi isimler olur .

    YanıtlaSil